HTML

Szemműtét Dilemma Blog: Lasik vagy PRK?

Elhatároztam végre, rászánom magam a szemműtétre! Hónapokig olvastam, kutakodtam, science fiction rémhírekről és tökéletes gyógyulásokról hallottam. Még egy héttel a műtét előtt is bizonytalan voltam: Lasik vagy PRK legyen. A neten annyi mindent olvasni, ezért eldöntöttem, hogy én is megírom, hogyan jutottam el a szemműtétig, bízva abban, hogy mások döntését megkönnyítem. Ha TE IS LASIK-MŰTÉTEN ESTÉL ÁT, KÉRLEK, OSZD MEG VELÜNK ITT SAJÁT TAPASZTALATAID! :)

Friss topikok

  • Klaudiaanyu: Kedves svabin! Hogy vagy? Milyen volt a lábadozás? A szemed azóta hogy bírja a monitor előtti munk... (2013.11.05. 21:20) ...újabb szemteszt...
  • Klaudiaanyu: Szia Ildikó! Nagyon sok sikert kívánok! Biztosan jól fog sikerülni. :) Üdvözlettel: Klau (2013.09.23. 22:40) Szempróba
  • A-Mari: Nekem 2012. november 21én volt IntraLasik szemműtétem. Nincs olyan érzésem hogy életem legjobb dö... (2013.02.07. 19:43) szemvizsgálat (part2)
  • Éva Bihari: Szia!! Én is beálltam a sorba.... műtét előtt néhány napig betyár rossz volt....holnap leszek 6 ... (2013.01.23. 18:16) 3. havi kontroll
  • ÚjLány: @svabin: Szia! Most is van akció: www.optimuminfo.hu/hu/kapcsolat/ugyfelszolgalat/araink/ Maga a m... (2012.07.11. 13:38) Lassan 3 éve...

Ha eddig nem, akkor most...

2011.07.13. 22:16 Klaudiaanyu

...vállalkoznék a műtétre. 30% kedvezményre van lehetőség a hírlevél szerint az Optimumnál. És még újabb technológia! A leírást elolvasva, már nem nagyon lehet hova fokozni, az eljárás biztonságos mivoltát tekintve. Most már a testvérem is gondolkodik rajta, pedig ha valaki, hát Ő nem bírja az ilyesmit... A vérvételre el kell kísérni, mert általában vagy elájul vagy csak épp annyira lesz bizonytalan a járása, hogy a lépcsőn sem tud lemenni... Anno, mikor látta a fürdőszobában, hogy a kontaktlencsém kiemelem a szememből, már attól rosszul volt, ha csak az ujjam közelített a szememhez. (Egy lassan 30 éves férfiről beszélünk...:)

www.optimuminfo.hu/hu/kapcsolat/hirek/miujsag/content.php

Továbbra is remekül látok! A légkonditól kicsit piros a szemem (ez független a műtéttől :), új szemcseppet próbálok ki, homeopátiás: Oculoheel. Majd beszámolok róla, bevált-e.

És örülök, hogy egyre többen kattintanak a bejegyzésekre, bízom benne, hogy segítségre lehetek a döntésben. Szerintem a legfontosabb, hogy az ember a számára legszimpatikusabb, legjobbnak ítélt megoldást válassza ki, lehetőleg körültekintően.

komment

Címkék: döntés kedvezmény szem piros szemcsepp szemműtét oculoheel

A bejegyzés trackback címe:

https://szemmutetdilemma.blog.hu/api/trackback/id/tr263064370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

msagi 2011.07.25. 09:13:02

Szia! Én még műtét előtt állok, én is abban a cipőben járok, mint te annak idején. Állandóan a műtétekről olvasok. A neten található infók összezavartak, így a szemészemhez fordultam, akihez gyerekorom óta járok, ő is a lebenykészítéses módszert ajánlotta, igaz nem az Optimumot Klinikánál. Mindenesetre kértem tőlük időpontot alkalmassági vizsgálatra, kíváncsian várom.Szemem amúgy bal -3,5 jobb -5,5. Sokat segített a blogod, az elhatározásban. Köszi!

Klaudiaanyu 2011.08.06. 09:32:03

Szia! Örülök, ha segítenek a bejegyzéseim. :) Emlékszem, én is bele-belekavarodtam a sok információba anno... Ám most, így két év után is állíthatom, a legjobb döntést hoztam. Engem a doktornő és a klinika felkészültsége győzött meg. Egy IT szakember hívta fel rá a figyelmem, hogy nem csak a műtéti módszert kell a döntés során mérlegelnem, hanem azt is próbáljam kideríteni, melyik klinika hogyan, mennyire tartja karban a gépeit, eszközeit, és a műtét során használt szoftvereket milyen időközönként frissítik. Az Optimumnál tapasztaltam azt, hogy ennek kifogástalanul eleget tesznek. Persze, nem jelenti ez azt, hogy más klinika nem lehet jó, csupán engem nem győztek meg a más klinikák. (Olyan, akkor induló klinikával is találkoztam, ahol az orvosoknak nem sok gyakorlatuk volt, és az eszközeik is régebbiek voltak, a bemutató filmjükben meg teljes sminkben műtötték meg a celebet...) Kitartás, remek lesz úgy ébredni, hogy nem kell a szemüveget keresgélni! :) A mai napig nagyon sokat számít nekem is.
Szeptember-októberi projektem a szemjóga tréning, mert tennem kell azért, hogy a szemem egészségét megőrizzem. Majd arról is beszámolok. :)

eye_fun_atic 2011.08.29. 12:55:15

Szeretnék egy apró netes "támogatást" kérni, persze éleslátás ügyben, mellyel kapcsolatban egy kisfilmmel versenyzek. Ha az én filmemet lájkolják a legtöbben, megnyerem az ingyenes műtétet, ami számomra most még egy álom.
Kérlek, lájkoljátok a filmemet az alábbi linken:
velemenyek.optikmed.hu/sikertortenetek/szembekotosdi
Köszönöm szépen!

msagi 2011.10.14. 14:53:19

Szia!
Ma rászántam magam és kértem időpontot a műtétre az Optimumnál, 3 hét múlva lesz a nagy nap. Remélem minden jól megy majd!!!

Klaudiaanyu 2011.10.23. 12:36:36

@msagi: Szia! Ez remek hír! :) Majd írd meg, milyen érzés volt túlesni a műtéten. Mikor kinyitod először a szemed, és élesen látod az óra számlapját, na, az a legjobb rész. :) A műtőben hűvös lesz, érdemes felöltözni (igaz, én nyáron voltam, jobban éreztem a különbséget.) Hajrá! :) Jó kezekben leszel. A lényeg, hogy ne aggódj! Azért az a kis Xanax jól jön majd a műtét előtt, amit az asszisztens ad. :) És humorérzékkel lehet oldani a feszültséget. (Azóta nekem két arcüregműtétem is volt, egyik altatás nélkül, azt is úgy éltem túl, hogy végig próbáltam elütni az idegességem poénokkal. Persze, mondanom sem kell, inkább 50 lézeres szemműtét, mint egy arcüregműtét. :)

msagi 2011.11.06. 09:33:50

Szia Klaudiaanyu!
Nov. 4-én volt a Lasikes műtétem az Optimumnál és LÁTOK!!! Most már nagyon örülök, hogy nem a PRK-t választottam. Mivel a nyári akció keretében jelentkeztem, kaptam egy tök jó napszemüveget is a kedvezményen felül. Nagyon hálás vagyok a blogodért is, nagyon sokat segített az elhatározásban! Dr. Kerek Andrea főorvos asszony műtött, nagyon kedves volt. Hihetetlen élmény volt!!!

Klaudiaanyu 2011.11.11. 12:45:11

Szia! Nagyon örülök, hogy elégedett vagy Te is most már a látásoddal! :) Tökéletesen átérzem, legszebb időszak volt az életemben megtapasztalni, hogy kontaktlencse, szemüveg nélkül is tökéletesen látok. :) Köszönöm, hogy visszajeleztél; nem volt hiába blogot írni, ha kicsit is segíthettem. Az Optimum orvosainak anno mind utánanéztem, hol tanultak, hol dolgoztak, és a legjobbaknak bizonyultak egytől egyig, engem anno ez győzött meg. Még annál is derűsebb napokat kívánok! :)

svabin 2011.11.14. 11:42:50

@msagi: Szi! Melyik fajta LASIK-od volt ? En is filozom rajta... Köszi!

msagi 2011.11.14. 14:38:37

@svabin:
Szia! Zyoptix Plus a neve pontosan a műtétnek, mikrokeratommal készítik a lebenyt, nem lézerrel.
Én nagyon örülök, hogy belevágtam.:)
süti beállítások módosítása